V sklopu študijskega programa Dizajn management, ki ga ponuja Fakulteta za dizajn, lahko tudi vi oz. vaši zaposleni, pridobite kompetence za celovito upravljanje s kreativnim potencialom podjetja. 

Na trgu, kjer konkurenca uporablja enaka orodja in ima dostop do enakih virov, enakih materialov in enake tehnologije, je konkurenčno prednost možno doseči s premišljenim načrtovanjem storitev in rešitev ter z nenehnim inoviranjem. Za to pa so potrebna znanja oziroma ljudje, ki ta znanja imajo. V sklopu študijskega programa Dizajn management, ki ga ponuja Fakulteta za dizajn, lahko tudi vi oz. vaši zaposleni, pridobite kompetence za celovito upravljanje s kreativnim potencialom podjetja. S pomočjo tovrstnih znanj lahko podjetje strateško pristopi k upravljanju oblikovalskih procesov, zaposleni pa postanejo bolj motivirani, lažje vpeljujejo spremembe in hitreje ter učinkoviteje sprejemajo odločitve, na področju razvoja novih izdelkov in storitev.

Študijski program Dizajn management ( 1. in /ali 2. stopnja) , ki ga izvaja Fakultet za dizajn, bo opolnomočil vaše zaposlene na področjih:

  • osnov managementa in vodenja oblikovalskih /inovacijsih procesov,
  • metodologij pri upravljanju z oblikovalskimi /kreativnimi resursi,
  • generiranja novih konceptov in idej,
  • digitalnega marketinga, vizualnih komunikacij ter različnih pristopov v vedenju potrošnika,
  • poznavanja materialov in trajnostnega principa (v oblikovanju),
  • inovacijskih tehnik, vodenja projektov ter upravljanja z intelektualno lastnino.

Študij nudi tudi praktično izvedbo projektov, udeležbo na strokovnih srečanjih in mreženje z domačimi in mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki s tega področja.

Študij je v celoti prilagojen zaposlenim, saj poteka deloma na lokaciji v Ljubljani, v popoldanskem času, deloma pa v oddaljenem dostopu.

Če vas zanima še kaj več o področju dizajn managementa in o prednostih, ki jih ponuja študij, vas vabimo, da se nam pridružite na dnevu odprtih vrat, ki bo potekal v sredo, 14. 9. 2022, od 14.00 do 15.00.

Srečanje po potekalo preko Google Meet: https://meet.google.com/xti-fegz-rtn?hs=224

Predstavili vam bomo tudi našo fakulteto, potek študijskega programa DM, vpisne postopke ter druge ugodnosti, ki jih lahko pridobite z vpisom na FD.

Svojo udeležbo na Dnevu odprtih vrat lahko prijavite mag. Mateji Š. Dimic, predstojnici katedre za DM : mateja.s.dimic@fd.si, vsaj do 13.9.2022, s pripisom katera stopnja študija vas zanima.

Več informacij o FD in smeri DM pa lahko dobite na: https://fd.si/