06. Apr
08:15 - 16:30
Kronoterm

Prijava na dogodek

Mojca Mihailovič
04.04.2018, 16:00

Na obisku bomo podrobneje spoznali podjetji, njune strategije in delovne procese ter načine, kako vanje vključujeta design. Ogledali si bomo njune izdelke in proizvodnjo ter izkoristili čas za izmenjavo izkušenj.

Trajanje obiska obeh podjetij: skupaj cca 6 ur (2,5 - 3 ure na podjetje - 1 vključitev)

Za vse, ki prihajajo iz Ljubljane oz. skozi Ljubljano, bomo iz Ljubljane organizirali prevoz

Urnik

8:15 Odhod iz Ljubljane (točen naslov odhoda boste prejeli po mailu)

9:00-12:00 Kronoterm
12:10-15:10 SIP

Povratek v Ljubljano okoli 16:00-16:30

O podjetjih

Kronoterm je tehnološko napredno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo varčnih toplotnih črpalk in uvaja nov design v podjetje. Zavedajo se, da lahko z izboljšanim designom in strokovno vodenim design managementom dosežejo še višjo dodano vrednost in diferenciacijo izdelkov. Kronoterm je sicer v KCDM2.0 nov partner, vendar smo se  spoznali že v okviru KOC 2013 - 2015, ko se je Franc Marovt udeležil našega usposabljanja Grow

SIP Kmetijska mehanizacija Gre za industrijo, kjer laiki sicer takoj morda ne prepoznavajo vloge designa, vendar bodo ob obisku stvari videli drugače. SIP nadaljuje partnerstvo že iz prvega KCDM, uspel jim je močan preboj na mednarodnem trgu, dosegajo veliko rast, design so razvijali by the book, veliko dela vloženega v izgradnjo in opredelitev branda, ciljnih skupin. Govorimo lahko o merljivih rezultatih strategije.

Na design management stopnicah so zelo visoko, zemljevidu znanj pa pokaže, da je SIP eno od podjetij z najbolj integriranim designom, imajo visoko stopnjo znanj predvsem v design procesih in planiranju.

SIP je na podlagi design raziskave in validacije dobil sredstva javnega razpisa za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«.


To je prvi organiziran obisk podjetij v okviru obeh KCDM in predstavlja odlično priložnost za in ogled informacije kako z designom upravljata obe uspešni podjetji, navezavo neposrednih stikov med udeleženci in mreženje. Dan odprtih je interne narave in namenjen zgolj partnerjem obeh partnerjev KCDM 2.0.

Prijava na dogodek

Mojca Mihailovič
04.04.2018, 16:00