17. aprila Univerza v Ljubljani pripravlja delavnico design raziskav, namenjeno vodjem raziskovalnih oddelkov v tehnoloških podjetjih. Vodila jo bosta Miha Klinar, vodja projekta KCDM in predavatelj na ALUO, ter prof. Jan-Erik Baars z Univerze za uporabne znanosti in vede v Luzernu.

Cilj delavnice je predstaviti načine in orodja, kako pred samim začetkom raziskave (v fazah TRL 3-5) raziskati potrebe trga, potencialnih uporabnikov, kako izvajati pogovore, razgovore s potencialnimi uporabniki in kako vse te informacije preleviti v uporabne informacije za raziskave.

Termin:

17. april med 11:00 in 15:30

Program delavnice:

  • Jan-Erik Baars: Design v raziskovanju
    Uvod v design, kaj je design, dimenzije designa raziskav. Procesi uporabe designa raziskav. Primeri uporabe in refleksija. Razprava.
  • doc. Miha Klinar, ALUO, vodja projekta KCDM
    Predstavitev konkretnih primerov design raziskav za slovenska podjetja, izvedenih v Sito design d.o.o.
  • Mreženje ob prigrizku

Lokacija:

Zbornična dvorana Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana

Prijava:

Dogodek je za udeležence brezplačen, obvezna je prijava preko e-prijavnice. Za partnerje projekta KCDM je na voljo 20 mest, zato pohitite s prijavo.

Dodatne info: Simona.Rataj@uni-lj.si in Mojca.Mihailovic@design-management.si

Govorca:

Prof. Jan-Erik Baars je priznan raziskovalec in predavatelj s področja design managementa in organizacijskih zmogljivosti na University of Applied Science v Luzernu, Švica. Kot oblikovalec ima dolgoletne izkušnje na področju industrijskega oblikovanja v velikih podjetjih. Kot član Design Management Instituta iz Bostona ima predavanja in delavnice za različne organizacije na pomembnih mednarodnih konferencah.

Miha Klinar je predavatelj na ALUO ter pobudnik in vodja Kompetenčnega centra za design management že vse od prvega projekta leta 2013. Na ALUO je vodja katedre za izobraževanje v oblikovanju ter pobudnik platforme "multidisciplinaren.si". Z večjimi design raziskavami se je začel ukvarjati od leta 2016 skupaj s Sito designom, vodilnim slovenskim oblikovalskim studiem.